Se Lampedusa, se Brüsszel Európainak lenni!

a videót készítette és közreadja :Institut Iliade

Közzététel: 2016. febr. 20

.

 

 Ezt mindenkinek látnia kell, aki technikai okok miatt a videót nem tudja megnézni,

olvassa el a filmben elhangzó szöveget. Érdemes!

 

"Európa nem Lampedusa, hanem a mi civilizációnk.

Európa nem a brüsszeli szervezet, sem egy pénznem vagy egy központi bank

. Európa nem egy globalizált és határok nélküli gyarmat.

Európa nem Afrika, és nem Iszlám föld.

Európa nem a ízléstelenség, és a nem az „ál-művészet” földrésze.

Európa az Európaiak kontinense.

Európa több ezer éves történelmet és 700 millió európait jelent.

Európa egy identitás : az európai keresztény civilizáció

. Európát a görög templomok, a római csatornahidak és színházak, a 11.századi kápolnák, a gótikus katedrálisok, a reneszánsz paloták, a nagy terek, a kolostorok, a barokk templomok, a klasszikus kastélyok, és a szecessziós épületek jelképezik. Európa arcát a vad partok, a fenséges hegycsúcsok és a békés folyók rajzolják meg. Európa a természet szeretete: az emberi kéz formálta tájak, ligetek , tengertől elhódított területek, mezők , és teraszos földművelés. Európa az alma, az olajbogyó, a szőlő és a komló termőhelye. Európa nem a gyorséttermek hazája, hanem a gasztonómiának, ahol a vaj és az olivaolaj, a bor és a sör, a kenyér és a sajt, a kolbász és a sonka uralkodik.

Európa nem az elvontság torz világa, hanem a képzőművészeté, Praxitelésztől -Rodenig, Pompej freskóitól a Bécsi Szecesszióig. Európa a kelta fantázia és a keresztény misztérium. Az a civilizáció mely a követ finom csipkévé varázsolja át

. Európa elutasítja a felforgató eszméket! Az európai kultúra a többszólamú ének és a szimfonikus zenekar otthona.

Európa nem a burkák és csadorok világa, hanem az a civilizáció, amely megbecsüli a nőt: legyen istennő, anya vagy harcos …Európa a lovagiasság és a lovagi szerelem kultúrája.

Nem kell a megfigyelés és az ellenőrzés , Európa a szabadság hazája : a görög polgárság, a római fórum, az angol Nagy Szabadságlevél, a Középkori szabad városok és egyetemek, a 19. század fuggetlenseg harcai - ez mind a történelmünk.

Európa egy irodalmi és mitológiai örökség : Homérosz, Vergíliusz, Hészoidosz, az Eddák, a Nibelung-énekek, és az Artúr-mondakör. Vagy ott van még Shakespeare, Peró és Grimm. Európa a találékonyság és a szellemi hódítás hona : Leonárdo da Vincsi és Gutenberg. A karavellák és hőlégballonok, a repülők és Ariane-rakéták, vagy a tengert átszelő hidak.

Európát századokon át védték hősei: Leonidasz és a 300 spártai, akik megmentették Görögországot ; Szcípio, aki megvédte Rómát Karthágótól, Martell Károly megállította az arabokat, Bujon Gottfríd, felszabadította a szent helyeket és megalapította a frank Jeruzsálemi Királyságot. Hunyadi János – a törökverő, Nándorfehérvárnál megállította az oszmánokat, III. Sobieski János Bécsnél győzte le a szultánt , Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella, felszabadították Granadát, Rettegett Iván, kiűzte a mongolokat Oroszországból, Ausztriai János, legyőzöte a törökök a lepantói csatában…

Európában legendás helyek találhatóak : a Partenon, a Szent-Márk és Szent-Péter tér, a Belém-torony, a Szántiágó de Kompostelá - zarándokhely, a Mont-Saint-Michel, a londoni Tower, a Brandenburgi kapu, a Váveli kastély, a budapesti Parlament és a Kreml tornyai.

Ez a Mi civilizációnk története!

Ma Európa betegségtől szenved. Bűntudatra kényszerítik, gyarmatosítják, gyengítik. Ez elfogathatatlan, ez ellen küzdenünk kell! Elég volt a bűnbánatból. Itt az ideje, hogy észhez térjünk!

Jegyezzük meg jól Dominique Venner reménykeltő gondolatait: "Hiszek az európaiak páratlan képességeiben , amelyek még alszanak. Hiszek tetterős jellemükben, találékonyságukban és abban, hogy felébred az erejük. El fog jönni az ébredés ideje. Hogy mikor? Nem tudom, de egy biztos, én ebben nem kételkedem ."

 

Aktuális hír beszámoló  a calais-i helyzetről, ahol már 18.000 migráns torlódott össze

Kis gondolkodnivaló: QUO VADIS  EURÓPA JÖVŐJE Calais iszlám megszállása magyar felirattal (14,9 ') Közzététel: 2016. febr. 15. Szívszorító személyes beszámoló a polgárháború felé sodródó Nyugat-Európáról. Calais városa élhetetlenné vált a jelenleg 18.000 "lakosú" muzulmán migráns sátorváros, a "Dzsungel" miatt. ISIS zászló De Gaulle szobrán, a rendőrség   a helyiek ellen, áruló politikusok. Több ezer muzulmán fosztogatja, rabolja, erőszakolja a hitetleneket - a Korán előírásai szerint - ugyanúgy, mint a Közel-Keleten. Eközben az elit, és a "No borders" nevű szervezet segíti a gyarmatosítást, koordinálva a rombolást és kitelepítve a lakosokat, hogy legyen hely a megszállók számára

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr618414946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása