A fotó címe : Munka közben, Indiában készült Ankin Naran indiai fotós győztes alkotása, a 2015 Urban amerikai fotópályázat , a életet a világ különböző tájain bemutató témakörben.urbanphoto2.jpg

Egyszerű és megrázó a kép: a kopár földre terített takarón fekszik egy anya kisgyermekével, mellettük gereblye és csákány, amivel ezt a puszta köves földet talán megművelni akarják, és a munkában elfáradva pihennek.Békés hangulatú fotó, ugyanakkor az itt élő szegények kilátástalan életére is utal.

Elgondolkodtam, milyen jövő vár erre a kisgyermekre , aki már most szembesül anyja küzdelmes életével. Mi itt Európában elképzelni sem tudjuk, hiszen itt Magyarországon egy ilyen kisgyermek bölcsödében, óvodában kap ingyenes ellátást ,ha kell, az iskola is ingyenes, csak tanulnia kell, hogy a jövőbeni felnőtt életét megalapozza.

Sok millió ilyen szegény kisgyermek van a világ szegény országaiban, ahol esetleg még belháború is van.  Milyen jövő vár rájuk? Hogyan segíthetnénk rajtuk?

A különböző nemzetközi és egyházi humanitárius szervezetekre hárul ez a nagy feladat. Az UNICEF mint nemzetközi szervezet a lehetőségeihez mérten mindent megtesz, de ennél több kell! A gazdagabb országok összefogása azért  hogy Afrikában, Ázsiában, Dél Amerikában lévő országokban minél több ingyenes állami iskolák működjön, esetleg a szegény gyerekeknek étkezést is biztosítva, ha kell napközi otthonos tanulási lehetőséggel.

Egyes európai országok kulturális kapcsolatot teremtve afrikai, fejlődő ázsiai országokkal , bekapcsolódhatnak az oktatási rendszer támogatásába, akár még polgáraik támogató közreműködésével is. Pl.egy város - egy iskola támogatói programmal.

Ez mindenki érdekét szolgálja, hiszen a harmadik világbeli ország gazdasága is függ a rendelkezésre álló képzett munkaerőtől. Hiszen egy összeszerelő üzem telepítéséhez munkára fogható képzett munkaerő kell. A szerelő munkához kèzügyesség, ami a tanulással járó agyi fejlődés eredménye.

Az nem megoldás egy szegény országban élő embernek, hogy bevándorol Európába a jobb élet reményében. És ez Európának sem jó. 

Pont ezért kell segíteni az európai országoknak a fejlődő afrikai országokat például az oktatás, a gazdasági élet területén, hogy az ott élő embereknek esélyük legyen saját jobb életük megteremtésében.

És akkor talán olyan fotó készülhet a munka közben gyermekével megpihenő anyáról, hogy zöld fűre terített takarón pihennek, körülöttük pedig a sarjadó vetés zöldell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr68022198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.10.26. 17:37:19

"...Az nem megoldás egy szegény országban élő embernek, hogy bevándorol Európába a jobb élet reményében..."
már ha bevándorol európába.
és ha valami szar melója lesz is, ezerszer jobban fog még élni, mintha maradna indiában.
szóval pedig bizony de: igenis megoldás.

Jelentéktelen Hangya 2015.10.26. 18:02:42

@paráznabillegető: nekik megoldás, Európa viszont ebbe tönkremegy. Google: "második generációs bevándorlók". Nézd meg, pl. hogy kik csatlakoznak az IS-hez Európából!

Na, ez a fő baj a bevándorlással.

exterminador 2015.10.26. 18:25:44

Nos, Inidiában több mint egymilliárdan élnek, és Kínával ellentétben a népesség továbbra is ütemesen gyarapszik. Na ez ellen kellene tenni, mert ez a legnagyobb baj.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.26. 18:27:09

Nyitott kapukat döngetsz: a mélyszegénység aránya jelenleg a világon alig 10 %. 30 éve még 30 körül volt.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.26. 18:28:16

@exterminador:

Nem, ez nem baj.

Szükség van a munkaerőre.

India rohamosan fejlődik, s ha nincs lakosságnövekedés, 30 év múlva munkaerő behozatalra fog szorulni.

exterminador 2015.10.26. 18:31:17

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem hazudtoltad meg magad, hozod a szokásos siralmas színvonalad.

tralalala 2015.10.26. 18:43:13

"És akkor talán olyan fotó készülhet a munka közben gyermekével megpihenő anyáról, hogy zöld fűre terített takarón pihennek, körülöttük pedig a sarjadó vetés zöldell"

Köztudott, hogy a vetés csak az európai, bölcs szemek nézésétől tud kisarjadni, azért is fontos ez.

tralalala 2015.10.26. 21:29:53

@paráznabillegető: "és ha valami szar melója lesz is, ezerszer jobban fog még élni, mintha maradna indiában."

Ahogy írták fentebb, nem is azzal van a baj főleg, aki emlékszik arra, hogy milyen szar a földön aludni és patkányt enni, és ahhoz képest még a berlini svábbogaras lakás meg a takarítói állás is jobb.
Hanem a gyerekével lesz a gond, aki ugyanúgy svábbogaras lakásba buszozik haza, amíg dr. Jürgen gyereke étterembe viszi a barátnőjét a BMW-jén, és akkor a bevándorló gyereke azt fogja gondolni, hogy ez egy szopás. És ha sok ilyen lesz, az robban. Egészen szó szerint is.

E.Katolnai 2015.10.27. 04:07:46

„Sok millió ilyen szegény kisgyermek van a világ szegény országaiban” – bizony a primitív, ostoba népek-népségek felelőtlen gyerekgyártása egyre jobban jobban beleüvölt a normális, kulturált ember világába, és annak terméke a sok száz millió felnőtt 'szegény kisgyerek' egyre jobban beakar tolakodni a más emberek világába, oda, ahova nem tartozik.
Nincs pl. egy afrikai ország sem, ahol ne háromszorozódott volna meg a populáció az utcsó 50-60 évben. A fehér, európai ember hibája, h ezt hagyta. Hagyta, h olyan tehetségtelen, semmire nem jó népségek túl szaporodjanak, akik még egy pöcegödröt sem képesek ásni, akik térdig a szemétben járnak, mert 'műveltségük' nem ismeri a szemét összeszedését. Tízet szülnek a dzsuvába, a szennybe; se óvoda, se iskola, se munkahely, semmi jövő, mégis tojják az egyik kölköt a másik után … már 7 milliárdan vagyunk és ezeknek a hót hülye népségeknek eszük ágában sincs visszafogni magukat.
Semmi szánalmat nem érzek irányukban!

Exploiter 2015.10.27. 07:47:02

Talán két dolgot végre érdemes lenne megérteni.
Egyrészt, hogy a nyugati népességcsökkenés nem gond, hanem a fenntartható jövő egyetlen biztosítéka, akármit is kiabáljanak a gazdászok.
Másrészt pedig, hogy a túlnépesedés a legnagyobb probléma, amivel az emberiség szembenézhet, azt ugyanis sehogy máshogy nem lehet megoldani, ha már megtörtént a baj, csak olyan eszközökkel, amik nem mutatnak jól a tévében.
Nem. Kell. Több. Ember. A. Bolygóra.
Ezt így ebben a formában kéne megérteni és minden esetben figyelembe venni, ha dönteni kell.

kvadrillio 2015.10.27. 08:01:43

Az IMPA (az EU vezető sertéstartó országainak piacelemzéssel foglalkozó szervezete) Budapesten tartott konferenciát, egyeztető fórumot, éppen azon a napon, amikor a WHO friss jelentésében kinyilvánította, hogy a pácolt és feldolgozott húsok ugyanabba a kategóriába kerültek, mint az azbeszt, az arzén, az alkohol és a dohány.

NEM MEGYEK TÖBBÉ KOLBÁSZ-FESZTIVÁLRA, MERT TERJESZTI A RÁKOT !

amúúúúgy...., a birkahús az jó ????? AKKOR JÖJJENEK CSAK A MUSZLIMOK, MERT ŐK REN DES EMBEREK ÉS RÁKOT SEM HOZNAK, HA BIRKÁT TENYÉSZTENEK NEKÜNK ! :o)

kvadrillio 2015.10.27. 08:03:13

igen.........AZ AFRIKAI FELFÚJÓDOTT HASÚ GYERMEKEKNEK MIÉRT NEM ÉPÍTETTEK SORSOK HÁZÁT ???????????????????????????????????

kvadrillio 2015.10.27. 08:04:47

@kvadrillio: ...TALÁN..., MERT A HOSSZANTARTTÓ ÉHEZÉSTŐL FÚJÓDTAK FEL ???????

kvadrillio 2015.10.27. 08:13:37

"Az MTI azt írja, az elemzés szerint az évszázad közepére Európa lesz a legöregebb kontinens, a nyugdíj eléri majd a bruttó hazai termék 15 százalékát. A világ 27 állama, köztük Magyarország, már 2030-ra öreg társadalommá válik, azaz minden ötödik állampolgár betölti majd a 65. életévét. Világszinten a lakosság 18 százaléka, minden hatodik ember ebbe a korosztályba tartozik majd 2050-re."

idén az első negyedévben 15 %-kal többen haltak meg, mint az előző év hasonló időszakában, mert kihagyták az influenza járvány egy komponensét a védőoltásból, ami pont a járványt okozta. Sztem direkt vóótt. Ezért, ha még párszor eljátsszák ezt a műveletet, nem kell majd aggódni a népesség növekedésétől !SIKERÜL KIHALASZTANI A MAGYART !!! ÉS AKKOR MAJD AKIKNEK ELTÖRÖLTÉK A FIZETÉSEMELKEDÉSI PLAFONT ÉS SOKMILLIÓS NYUGDÍJAT KAPNÁNAK, MAJD VALAMIFÉLE ROBOTOK TERMELIK MAJD MEG A NYUGDÍJÁT, MAJD AZOK FIZETNEK JÁRULÉKOT IS ! :o))))))))))))

kvadrillio 2015.10.27. 08:15:22

@kvadrillio: "Erre van pénz: havi 5 millióra emelték az állami cégvezetők ...
www.borsonline.hu/20150916_erre_van_penz_havi_5_milliora_emeltek...
2015. szept. 16. - A piaci bérekhez való közelítés érdekében három csoportra osztották az érintett állami cégeket: a pénzügyi szektorban, a Magyar Postát is ..."

micsoda? 2015.10.27. 08:45:23

Az sem lenne baj, ha a sok milliárdos kevesebbel is megelégedne. Kevesebb átverés, mocsok az üzleti életben,jobb megélhetés az alkalmazottnak. Akkor ez az indiai asszony akár suvenir ajándékot készíthetne az Indiát örömmel meglátogató még több turistának.

midnight coder 2015.10.27. 08:55:00

@paráznabillegető: "és ha valami szar melója lesz is, ezerszer jobban fog még élni, mintha maradna indiában"

Nem feltétlenül. India folyamatosan emelkedik fel, Európa pedig csúszik lefelé. Napi szinten zajlik a szolgáltatások kiszervezése az indiánokhoz, pont úgy ahogy pár évtizede a gyártás kiszervezése zajlott.

Könnyen lehet, hogy ez a kicsi indián jobban él majd odahaza 20 év múlva, mint azok az európaiak akik ma Waldorf óvodában nőnek fel. És nem is feltétlenül azért, mert jobban él majd mint a szülei...

midnight coder 2015.10.27. 08:58:25

@micsoda?: Az sem lenne baj, ha a csóró országokban apuka és anyuka gyerekek helyett inkább kissámlit csinálna. Ha viszont mégis inkább gyereket csinál és nem tudja azt eltartani, akkor az az ő sara, nem az európaiaké, nem az amerikaiaké, nem a Húsvéti Nyuszié és nem a Darth Vaderé. Azt a kicsi gyereket aki ott fekszik az anyja mellett, nem a Bill Gates csinálta, hanem anyuka és apuka.

kvadrillio 2015.10.27. 09:50:46

A javaslat lehetővé teszik a netszolgáltatóknak, hogy gyorsítósávot hozzanak létre azoknak a cégeknek, akik ezért hajlandóak több pénzt fizetni.

Ez a gazdag cégeket teszi még gazdagabbá. Ők befizetik a gyorsítósáv díját, és a szolgáltatásuk jobb minőségben jut el a felhasználókhoz, mint a kevesebb pénzzel gazdálkodó, kisebb cégeké. Hiába jobb a kis vállalkozás technológiája, hiába tetszene jobban az embereknek egy független művész, oktató vagy aktivista mondandója, ebben a rendszerben csak a nagy szereplők járnak jól.

A nagy cégek most is tudnak előnyt szerezni, teljesen elfogadható módszerekkel. A szervereikkel betelepülnek a távközlési cégek központjába, és ezzel biztosítani tudják maguknak a gyorsabb hozzáférést; ez különösen fontos például a videós szolgáltatások esetében. Az új javaslat azonban az utolsó kilométeren, a távközlési szolgáltató optikai, réz- vagy mobilhálózatán teremtene egyenlőtlenséget. Ott ahol minden tartalomnak egyenlőnek kéne lennie.
A javaslat megengedi a netszolgáltatóknak, hogy bizonyos tartalmak adatforgalmát ne számítsák bele a havidíjba.

Tényleg a netszolgáltatókra akarjuk bízni a döntést, hogy melyik tartalom és szolgáltatás legyen teljesen ingyenes? Ennek akár olyan következménye is lehet, bizonyos műsorokat nem tudunk ingyen megnézni, ha az csak a Rivális Mobiltársaság csatornakínálatában érhető el. Most mindegyik mobilcég csak a saját online tévészolgáltatásánál hajlandó nullázni a forgalmi díjat. Jobban tetszik Önnek a Spotify megoldása, de az csak a másik mobilszolgáltatónál használható adatforgalmi díj nélkül? Szívás. A nagyok ilyen döntéseket hoznak a fejünk fölött.
A netszolgáltatók osztályokba sorohatják meg a szolgáltatásokat, és ennek függvényében lassíthatják vagy gyorsíthatják azokat. Akkor is, ha éppen nincs fennakadás a hálózaton.

Ezt a legkönnyebb megmagyarázni. A Whiskas reklámvideója nyilvánvalóan sokkal fontosabb osztályba kerül a netszolgáltatónál, mint a családtagoknak átküldött videónk Cirmiről. Na, vajon melyik nem fog soha akadozni?
Megelőzhető a küszöbön álló hálózati túlterheltség.

A netszolgáltató bármikor lelassíthatja a forgalmat, és nem is kell ezt nagyon megmagyarázni. Például érvelhet azzal, hogy már majdnem bekövetkezett egy esetlegesen sejthető hálózati túlterheltség jelének a megmutatkozása.

A szavazásra kerülő szabály Tim Berners-Lee szerint a magánszféránk védelmét, a szólásszabadságot és a fejldődést fenyegeti, és elveszi a lehetőséget Európától, hogy a digitális gazdaság vezető hatalmává válhasson. A web alapítója arra kér minden uniós állampolgárt, hogy a savetheinternet.eu címen leírt módon kérjék uniós képviselőiket a javaslat elvetésére és módosítására.

ÉS...EZEK AKARNAK TTIP-S MEGÁLLAPODÁST ????? :o)))) HOGY A KAPZSI, PROFITHAJHÁSZ GLOBÁLIS NAGY MULTICÉGEK BENYELJÉK, MEGBÉNÍTSÁK ÖRÖKRE A KICSIKET ????!!! ÉS DIKTÁLJANAK, RÁERŐSZAKOLJÁK A KISEBBEKRE AZ AKARATUKAT ??? ELKÉPESZTŐ MI KÉSZÜL EBBEN A FÖLDI VILÁGBAN...

midnight coder 2015.10.27. 09:57:10

@kvadrillio: Ebben speciel tökéletesen igazad van, de hogy jön ez ide ?

kvadrillio 2015.10.27. 09:58:27

@midnight coder: ...DE AZ IS MEGOLDÁS LEHETNE, HA A MUNKÁLTATÓK, A KAPITALISTA !!!!!!!...MUNKÁLTATÓK, NEM OFFSHORE-SZÁMLÁKRA, ADÓPARADICSOMOKBA LOPNÁK KI A MILLIÁRDJAIKAT, HANEM TISZTESSÉGES BÉRT FIZETNÉNEK BELŐLE AZ ALKALMAZOTTAIKNAK, MERT EZEKBŐL A KISÍBOLT MILLIÁRDOKBÓL BŐVEN TELNE FIZETÉSEMELÉSEKRE !!! ÁLLAM-BÁCSINAK IS ! TÖBBEZER MILLIÁRD DEKKOL ILYEN SZÁMLÁKON.....

kvadrillio 2015.10.27. 10:00:56

Huszonegyezer milliárd dollár offshore-számlákon | Mandiner
mandiner.hu/.../20120723_huszonegyezer_milliard_dollar_offshore_sza...
2012. júl. 23. - Huszonegyezer milliárd dollár offshore-számlákon ... Egyik országnak sem tilos adóparadicsomnak lennie. .... adómentességet, ami már több mint 20 éve tart, és megcsinálta volna a nagytakarítást akkor nem itt tartanánk.
Magyarország elrablása - Offshore számlákon az ... - Gönc
gonc.jobbik.hu/.../magyarország-elrablása-offshore-számlákon-az-állama...
2013. jan. 20. - A klasszikus adóparadicsomok mellett évente több új helyszín is felbukkan, ... ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi ...
Ismétlésnek! Itt a pén(is)z, hol a pénz?
magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2018
Az adóparadicsomok olyan államok, amelyek úgy versenyeznek a külföldi pénzekért, ... Óvatos becslés szerint is legalább 21 ezer milliárd dollár kerülte el az elmúlt évtizedekben az ... tőke összege elérheti a 32 ezer milliárd dollárt is – ez pedig több mint kétszerese a teljes .... Offshore számlákon az államadósság duplája!
Dől a magyar pénz az adóparadicsomokba - Index.hu
index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/
2012. júl. 23. - Egy friss tanulmány szerint összesen több mint 21 ezer milliárd dollárt ... de valójában az adóparadicsomokba, offshore cégekbe menekülő tőke összege ... de a teljes összeg majdnem fele mindössze 92 ezer ember számláin ...
Offshore: milliárdokat dugdosnak a gazdagok - Piac és Profit
www.piacesprofit.hu/kkv.../offshore-milliardokat-dugdosnak-a-gazdago...
2013. ápr. 7. - 130 ezer offshore-ban érintett személy neve kerülhet napvilágra, köztük ... óvatos becslések szerint - 21 ezer milliárd dollárt (mintegy 4,4 ezer billió ... adóparadicsomokban üdülteti a pénzét, de offshore-botrányba ... Két évvel ezelőtt a magyar kormány lehetőséget adott az offshore-számlákra kimentett ...

kvadrillio 2015.10.27. 10:16:50

@midnight coder: ...talán úgy, hogy átéltük Magyarországon, hogyan alakult ki a mai társadalmi struktúra, az emberek kiszolgáltatottá válása.A gyárakat bezáerták, a bejövő multik felvásárolták a termelőpiacainkat bagóért, amit mi gyártottunk, az sokkal időtállóbb, strapabíróbb volt, pl. egy mosógép elment 30 évig is, a multik által gyártottba beépítenek olyan alkatrészeket, ami előidézi, hogy csak bizonyos ideig működjön a termék, hogy a fogyasztó újat vegyen, EZ AZ UN. FOGYASZTÓI TÁRSADALOM !!!, mely a multi profitját hivatott növelni az égig lehetőleg !!!!! Gyáraink, vállalataink bezárásra, átjátszásra keerültek, a dolgozók meg az utcára, munkanélkülivé váltak. Ohhh...van azért 3 összeszerfelő marhaságunk, betanított munkásokkal....., a többi emberke meg vegetál munkanélküliként vagy minimálbéren !!! A MULTIK PEDIG ÚŰGY NÖVELIK PROFITJUKAT, HOGY EGYRE OLCSÓBB RABSZOLGABÉRESEKET ALKALMAZNAK A VILÁGBAN, AMEDDIG MÉG VAN ILYEN ÉS EGYELŐRE MÉG VAN DÖGIVEL.....MERT VAGY BEÁLL DOLGOZNI ENNYIÉRT VAGY ÉHENDÖGLIK !!! NU, EZÉRT NEM SZERETEM A HARÁCSOLÓ, KAPZSI MULTIKAT, MERT MIATTUK VAN EGYRE TÖBB SZEGÉNY A VILÁGON ! JAHHH....ÉS A M ULTI NEM VALAMI ÖNÁLLÓ ÉLETREKELT GÓLEM, MÖGÖTTE KAPZSI, HARÁCSOLÓ , UNDORÍTÓ, TORZELMÉJŰ EMBER ÁLL !

kvadrillio 2015.10.27. 10:19:49

@kvadrillio: ...és ezeknek az emberkéknek áll a zászló a mai és a jövőbeli interneten is ! MERT BELEJÖTTEK A HARÁCSOLÁSBA, DE NAGYON !
DE....., EZ LESZ AZ INTERNET HALÁLA IS !+

micsoda? 2015.10.27. 14:33:29

@midnight coder: Ami azt illeti nem látom, hogy nálunk sok kis sámli lenne, akkor itt mit csinál anyuka, apuka:)

Muzslai Zsitva Ágnes · https://www.facebook.com/esztergomieletkepek.kulturalisajanlo/ 2015.10.27. 16:58:43

Örülök a hozzászólásoknak ,mert látom hogy a probléma felvetésem sokakat érdekelt.Lényegében arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a világban a mélyszegénységben élő gyerekek számára egyetlen kiúthoz a tanulás vezet.Ezt az esélyt pedig csak az ingyenes oktatás teszi lehetővé, ami lehet állami,egyházi, alapítványi.Ebben a jóléti országoknak érdekük a segítés, mert az a migrációs hullám amivel most küzd Európa folyamatossá válhat.Indiát emliti "mignight coder "hozzászólásában, hogy folyamatosan felemelkedő a gazdasága, ez igaz és jó, pont ehhez a felemelkedéshez kell a minél szélesebb körben elérhető tanulási lehetőség, ami a lányokra is kiterjedhet.De ez egy másik dolog, amit európai fejjel nem tudunk megérteni és elfogadni.

Kampfer 2015.10.28. 12:28:05

@Muzslai Zsitva Ágnes: Persze az is lehet, hogy egy index 'címlap' is segített... Ettől még a téma fontos és egyre többeket érint. De ha már India: azt azért nem szabad elfeledni, hogy milyen feszítő társadalmi ellentétek húzódnak meg egy pusztán közgazdasági-pénzügyi értelemben vett fellendülés mögött. Igaz, hogy létezik egy kb. 250 milliós középréteg, amely európai mércével is releváns, azonban emellett kb. 750 millióan a XIII. század színvonalán élnek. Még mindig létező jelenség a kasztrendszer, a vallási és 'becsület' bűncselekmények, a szélsőséges vallásosság. Vagyis szerintem nem lehet európai értelemben vett egységes társadalomról beszélni. A közgazdászok nyilván tapsikolnak és 'bezzegeznek', no de a közgazdászokat, pénzügyéreket épp azok érdeklik a legkevésbé, akik ezen a fotón is láthatóak. Velük az 'álsznob' kiállítások és remdezvények vérzőszívű és könnyező szemű Bentley-felhasználók és barátosnéik foglalkoznak a pezsgős poharakat markolgatva...
Kamp.
süti beállítások módosítása