Bizony , bizony Pukli István, az oktatáspolitika fidesz kormány ellenes ,önjelölt élharcosának a kinevezése ellen, a Teleki gimnázium diákjai tüntettek 2012-ben. Érdekes , főleg annak fényében, hogy annak idején a zuglói fidesz vezetésű önkormányzat nevezte ki a vezetői gyakorlat nêlküli Pukli Istvân általános iskolai tanârt, a szülői és diák tiltakozások ellenére a Teleki Gimnázium élére, fêlre állitva az iskolát 10 éve vezető igazgatót, akit mindenki szeretett és megbecsült.

De idézzük fel pontosabban az akkori eseményeket a ZUGLAP című 2012 -es kiadvány cikke alapján.

img_20160316_030949.jpg

 

 

" Mi lesz veled Teleki?" (ZUGLAP LMP a budapesti Lámpás zuglói kiadása 2012.Tél)

"2012 júniusában lejárt a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának ötéves megbízatása, ezért a jogszabályoknak megfelelôen a zuglói önkormányzat pályázatot írt ki az állás betöltésére. A képviselô- testületi többség a szülôi és a tanári munkaközös- ség véleményét elutasítva, indoklás nélkül váltotta le Rudas Pétert. Az új igazgató intézkedései ellen a diákok fekete ruhában demonstráltak.

A pályázaton ketten indultak: a patinás intézményt tíz éve vezetô, 53 éves Rudas Péter és a 33 éves Pukli István, aki eddig egy kerületi általános iskolában volt magyartanár. A jogszabályok szerint a szülôi, a tanári és alkalmazotti munkaközösség véleményét a fenntartónak a döntés elôtt ki kell kérnie. A tanári kar igen nagy többséggel, a Szülôi Munkaközösség pedig 100%-ban az eddigi igazgatót tartotta alkalmasabbnak. Az önkormányzati többség ennek ellenére Rudas Péter pályázatát nem támogatta, ami annak fényében is különös, hogy az igazgató tavaly kiváló minôsítést kapott a kerülettôl. De a másik jelentkezô, Pukli István pályázatát is érvényteleníteni kellett, mert frissen megszerzett vezetôi szakképesítése még nem volt érvényes.

A bevett gyakorlat szerint ilyenkor az igazgatót vagy valamelyik helyettesét bízzák meg egy évre az iskola vezetésével. Furamód, most nem ez történt

A nyár közepén ismételten kiírt pályázaton mindkét jelölt újra indult.

A szülôk a polgármesternek és a képviselô-testületnek írt nyílt levélben álltak ki Rudas Péter mellett. A vezetô érdemeit objektív statisztikák is alátámasztják, az iskola felvételi, beiskolázási mutatói kiemelkedôek, a diákok kiválóan szerepelnek a különbözô országos tanulmányi versenyeken. Az augusztus 16-ai képviselô-testületi ülésen hozzávetôleg negyven szülô, diák és tanár demonstrált a régi igazgató mellett

. Minden hiába, a fideszes képviselôk a semmilyen intézményvezetôi rutinnal nem rendelkezô ifjú általános iskolai tanárt – akinek friss képesítése már érvényessé vált – tették meg igazgatónak.

De hát minek a véleményalkotás joga, ha azt dölyfös módon, minden indoklás nélkül negligálni lehet? Ez lenne a Nemzeti Együttmûködés Rendszere? Sajnos a szülôk, a tanárok félelmei igen hamar beigazolódtak. Az új igazgató alig két héttel a kinevezése után tisztogatásba kezdett, mindkét közkedvelt igazgatóhelyettest leváltotta, az egyiket az iskola elhagyására kényszerítette. A hangulat feszültté vált, napi munkamenetet ismerô helyettesek hiányában a tanítás napi rutinja sem mûködik zökkenôk nélkül. Szeptember 27-én a diákok részvét- és véleménynyilvánító tüntetést tartottak, fekete ruhában, némán demonstráltak az iskolájukért."

Hát azt hiszem ilyen, amikor a fagyi visszanyal!!!

Pukli István , a Teleki gimnázium  fidesz által vezetői székbe segített igazgatója most a fidesz kormâny elleni pedagógus tüntetés fő szónoka, aki mêg felmondással , pálya elhagyással is fenyegetőzik. A 2012-ben elnyert igazgatói kinevezêse jövő évben lejár, a fenti cikk tükrében nem hiszem, hogy olyan kiváló vezetői tudást bizonyított az eltelt évek alatt. Főleg, hogy szakmai önéletrajzában nagyon sok néhány hónapos munkahelyek szerepelnek. Azt hiszem pedagógusként szakmailag megbukhatott és ezt próbálja szépíteni az ilyen kijelentéssel:

"Nem csak a Teleki Blanka Gimnáziumot, a szakmát is elhagyja Pukli István, ha a kormány nem alakítja át a közoktatás rendszerét. Azt mondja, a jelenlegi feltételek mellett nem hajlandó tovább dolgozni. „Ezt már jeleztem otthon a családomnak is, hogy 2017 júliusáig nekem másik állást kell találnom” - mondja az intézmény igazgatója. Hozzátette, a diákoknak is azt tanácsolja, hogy ha tehetik, inkább külföldi iskolát keressenek."

Hangoztatta az Atv-ben. Másik állást valószinűleg a politikai êlet területên szeretné megtalâlni, ezért sürög forog a pedagógus tüntetés szervezésében.  Szegény kollêgái, akiket ez a semmire való jellemtelen ember feltüzel és tüntetésre szólít , nem is sejtik hogy milyen ocsmány ember politikai karrierje érdekében áztak-fáztak a tüntetésen.

Pukli István március 15 -i beszédében ultimátumot intézett a kormányhoz, szakmai problémâk megtárgyalása helyett. Bár azt hiszem a szakmai tudása tárgyalásra alkalmatlanná teszi õt, ezért inkább fenyeget és ultimátumot intéz , bocsánat kérést követelve.

"Beszédében, amelyben "nincsen hatalmatok fölöttünk" jellegű üzeneteket küldött a kormánynak, Pukli közölte: ha a kormány képviseletében Orbán Viktor, az állam nevében pedig Áder János 2016 március 23-ig nem kér bocsánatot "az elmúlt elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor 2016 március 30-ra egy órás országos munkabeszüntetésre szólítják fel a keddi megmozdulást támogató 70 szervezetet, és mindenkit, aki melléjük állt. Követelte, hogy ugyanaddig megbízható kerekasztalt szervezzenek az oktatásról, ahol "tárgyalóképes" kormánytagok vesznek részt. Szerinte Balog Zoltán miniszter és Palkovics államtitkár lejáratta magát."

Hát én úgy gondolom, hogy Pukli Istvánnak kellene bocsánatot kérnie , a Teleki Gimnázium két volt igazgató-helyettesétől, akiket 2012 évikinevezése után, meghurcolt és az iskola elhagyására kényszerített!!!

 

 img_20160316_040120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr948486106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása