Tilos lesz közterületen a kóbor állatokat etetni ,Kiskunhalason - adta hírül a Bàcs megyei hírportál a www.baon.hu. 

letoltes.jpeg

Az önkormányzat rendelete szerint 200.000 Ft.pénzbírsággal sújtható aki közterületen cicát etet ,vagy menedéket helyez ki számukra.

Arról nem szól az önkormányzati rendelet ,hogy milyen büntetés szabható ki arra, aki utcára dobja megunt kutyáját ,cicáját ,vagy a felelőtlen állattartás miatti felesleges szaporulatot. Ezeket az embereket nem bünteti a kiskunhalasi önkormányzat, csak azokat az állatbarátokat, akik a nyomorult éhező állatokat megszánja és enni ad neki. Arról nem beszélve hogy az álatbarátokat feljelenthetik akár emberi rosszindulatból is.

Pedig van jó példa is a kóbor cicák helyzetének megoldására, nem is olyan messze Kecskeméten.

"Befogadják a kóbor, sérült macskákat, állatorvoshoz viszik őket, gazdit keresnek számukra, ivartalanítási akciókat szerveznek. A Kecskeméti Cicamentők tíz-tizenkét fős csapatának önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy a felelőtlen állattartók megunt kedvencei is kapjanak egy esélyt az életre." - írja a www.baon.hu 2019.február 11.-én.

Kiskunhalason működik állatvédő egyesület, az önkormányzat hozhatott volna emberségesebb rendeletet a kóbor állatok etetésével kapcsolatban, ha bevonja a rendelet alkotásba a helyi állatvédőket is. 

A halasi állatvédő egyesülettel megállapodást köthettek volna a kóbor cicák begyűjtésére, gazdásítási és ivartalanítási program indítására ,amelyhez az önkormányzat valamennyi pénzügyi támogatást is adhatott volna.  Ugyanakkor közösségi együttélés szabályai közé bekerülhetne az is, hogy aki állatot utcára kidob ,pénzbírsággal sújtható és eltiltják az állattartástól is.

Sajnálom szegény halasi kóbor cicákat. Jön a téli hideg, elüldözik őket búvóhelyükről és nyomorultul éheznek is a hidegben. Tavaszra hosszas szenvedés után elpusztulnak az utcai cicák. Tetemükön meg hízott patkányok és egerek tenyésznek , szaporodnak hiszen természetes ellenségüket megölte az ember. Aztán majd foglalkozhat az önkormányzat az elszaporodott patkányok egerek problémájával.....

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr9315333710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása