Az Index ügy margójára

2020.07.25. 01:29

 

 

Az Index internetes újság - amely ezt a blog. hu - t is fenntartja - fordulóponthoz érkezett. Az itt dolgozó vagy 80 munkatárs beadta a felmondását Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után. Az indok a függetlenségüket  nem látják biztosítva , mármint a kormánytól való függetlenségüket, mert az ellenzéki pártoktól nem igen voltak függetlenek, ami a cikkekből is kiolvasható volt.

Az erről szóló irásokból kiderült, hogy gazdaságilag is ingatag lábon állt az újság, hiszen előfizetői sem voltak, a támogatási lehetőséget is megnéztem, 15300 támogatója volt összesen ebből 3500 rendszeres támogató. 

A 80 fő felmondása után 30 ember maradt a szerkesztőségben. Tehát 110 újságíró kapott fizetést, ekkora dolgozói létszám bruttó fizetése kb. havi 6 millió körül lehetett. Erre bevétel volt a reklámokból befolyó pénz, meg a 3500 fős havi támogató. 

Úgy vélem nem csoda ha gazdaságilag megrokkant lábakon állhatott az Index. 

Megpróbálták egy gazdaságilag stabilabb helyzetet csinálni, de erre nem volt terve Dull Szabolcs főszerkesztőnek, akit ezért menesztettek. 

Erre felpattant 80 ember, hogy ha nincs Szabolcs akkor ő se marad. 

Az ellenzéki pártok sajtószabadság címén szerveztek tüntetést, holott ha előfizetőket, rendszeres támogatókat gyűjtenek ilyen lelkesen, akkor  nincs gazdasági gond. 

A felmondott 80 újságíró azt reméli, hogy ők majd most megmutatják! Olyan újságot csinálnak hogy csak na! Keserűen rá fognak ébredni arra, hogy ők csak egy politikai játszma bábfigurái voltak....! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr7916076660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása