Még 2008-ban írtam blog bejegyzést arról, hogy az elöregedő társadalom, a nyugdíj probléma megoldása, a családokban több gyermek születése.

Ez a téma ma is aktuális, annál is inkább, mert az Európát elözönlő, közel - keleti arab , afgán, török és más , zömében muszlin embertömeget , egyesek az elöregedő Európa megmentőinek tartanak.

maxresdefault.jpg

 

  Èn nem hiszem, hogy ők lennének a "megmentők" és az európai országok fennmaradása tőlük függ. Szándékosan írtam országot és nem európai nemzetet, mert az idegen nemzetiségű, vallású, kultúrájú bevándorlók, az Európában élő népek , nemzetek elpusztítói lesznek az évtizedek során. 

A többségében iszlám családokra jellemző a vallásos buzgóság és a sok gyermek. Ezzel szemben a liberális, esetleg" langyos" keresztény családokban jó ha egy- két gyermek születik. A bevándorló családokban született 5-6 gyermeknek köszönhetően idővel többségbe kerülnek a bevándorolt népek a befogadó nemzettel szemben. És akkor Merkel anyu Németországa migránsországgá vá!ik. 

A bevándorlók, menekültek átmenetileg helyet kaphatnak Európában, de ne az egyes országok népszaporodásának növelői legyenek. Vegyünk példát a több gyermekes családjaiktól és a földrészünkön évszázadok óta élő  zsidó - keresztény kultúrához tartozó nemzetek sok - sok gyermek születésével őrizze meg fennmaradását.

A 2008-ban leírt gondolataim, javaslataim újból közreadom, hátha akad politikus aki megvalósíthatónak találja.

"A nyugdíj és a nyugdíjas társadalom problémájának megoldása a születendő gyermekek számának növelésében rejlik.

Hazánkban lassan elöregegszik a népesség. A kevés gyerekből kevés aktív dolgozó felnőtt lesz és így a nyugdíjas korúak számának növekedésével egyre kisebb dolgozó réteg tartja el az öregedő társadalmat.

Közgadászok, politikusok a pénzügyi megoldásban keresik a kiutat. A pénzügyi kezelések, nyugdíjtakarék pénztárak és egyéb financiális ötletek nem adnak tényleges megoldást a problémára, mert az egésznek az alapja az, hogy évtizedek óta egyre kevesebb gyermek születik és így elöregszik a magyar társadalom - ahogy az európai is.

Magyarországon külön gondot jelent majd az is, hogy az ötvenes évek abortusz tilalma alatt született gyermekek, most érik el a nyugdíjas kort. A Ratkó-korszak után a túlzott abortusz liberalizáció miatt még a felnővekvő Ratkó-gyermekek sem reprodulálták saját létszámukat a társadalom számára. A születések csökkenése még most sem állt meg.

Kormányzati programként kellene kezeni ezt a helyzetet és arra ösztönözni a családokat , hogy több gyermek nevelését vállalják. Az abortuszok helyett a gyermeket felnevelni nem akaró nőket inkább a gyermek megszülése és örökbeadása irányába kellene terelni - akár pénzügyi támogatással járó program kidolgozásával. Olyanra gondolok, hogy aki abortusz helyett megszüli a gyereket és örökbe adja a terhesség ideje alatt apanázst kap a terhességgel járó költségek finanszírozására, anyaotthonba költözhet a terhesség idejére és a gyermek örökbeadása után egy összegbe annyit mint a kilenc hónapos apanázs volt. Természetesen az örökbeadás folyamatát ez nem érinti, a hatályos jogszabályok érvényesenek. Csak a megszületést ösztönöznék az abortusz helyett.

Én mozgássérültként szültem és felneveltem két gyereket, akik most már dolgoznak, adót és járulékot fizetnek - ergo a saját rokkantnyugdíjamat már a gyerekeim kitermelik.

Emlékszem volt olyan ötlet, hogy a felnőtt munkába álló fiatalok az adójuk náhány százalékát átadhatnák szüleik támogatására. Ez az ötlet többször előkerült már és el is tünt. Pedig a szülők felé ez is egy ösztönzés lehetne, a több gyermek vállalására, hiszen felnőve ilyen szempontból is támasza lesz a gyermek a szülőjének. Egyébként ezt az adóból adható szülői támogatást már akkor is lehetne folyósítani, amikor mág aktív korú a szülő - ebben az esetben nyugdíj előtakarékossági számlán gyűlne a pénz, amit a szülő nyugdíjba menetelekor kaphatna kézbe akár egy összegbe is. Ha nyugdíjba mentele előtt meghal az ilető, akkor a családra száll. A családi adózás viszaállítása, a lakásvásárlás vagy építés adókedvezménye is a gyermekek érdekében a jövőt szolgálná.

Lakás programmal is növelhetnánk a gyermek vállalási kedvet - például négy gyermekes család 3 szobás kedvezményes bérű önkormányzati bérlakást kaphat, akár az önkormányzati bérlakások építésének növelésvel, amelyet gyermeket nevelő családok kaphatnak. A lumpen családoknál, pedig szigorú ellenőriznék a családban élő gyermekek gondozását.

Ha országos szinten most is csak azon ötletelünk, hogy az egyre fogyó dolgozó réteg milyen pénzügyi megoldással gondoskodjon nyugdíjas éveiről és nem a probléma gyökerét jelentő csökkenő gyermek születéssel és ezzel együtt a népesség fogyással foglalkozunk, akkor ez a gond évtizedekig megmarad egész addíg mig végleg elfogy magyar nemzetünk."(2008)

 img_20151013_073847.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr497963788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása