Ebben a zömében muszlim  menekült áradattal küzdő Európában fordul Istenhez a békéért Böjte Csaba , ferences szerzetes. A Közel Keleti olajban gazdag iszlám országokban, főleg Szíriában , polgárháború, vallásháború dúlja fel milliók otthonait. A hatalomért , a vagyont adó ojaért gyilkolják egymást Allah hívei. Közben hazug embercsempészek százezreket vesznek rá arra , hogy a békés Európában keressék a boldogulást. Európa segít, de nem tud végtelenségig befogadni embertömegeket. A megoldás a Közel Keleti országok békés stabilitása. Ahol ember már nem lát kiutat, ott Istenre bízva magunkat , megoldást találhatunk.

Böjte Csaba testvér , Svájc védőszentje Flüei Szent Miklós nyomán hirdetett Imakilencedett a békéért.

"Bátorkodtam írni egy imakilencedet, melyet Flüei Szent Miklós közbenjárását kérve, szeretnénk elvégezni a gyermekeinkkel az áldott békéért! Európa talán utolsó nagy remetéje, 50 évesen, két nyomasztó hadjárat után, mint szülőföldje köztiszteletnek örvendő bírója, feleségével tíz kedves gyermeket nevelő boldog édesapa, érezvén az újabb véres polgárháború előszelét, 1467 október 16-án elbúcsúzott szeretteitől és elkezdte engesztelő, imádkozó visszavonult életét! Ma ő szülőföldje védőszentje, s sokan neki köszönik, hogy Svájc hosszú évszázadok óta sem a határain belül, sem azon kívül nem vívott véres háborút! Örvendenék, ha nagyon sokan akár egyedül, vagy kisebb - nagyobb csoportokban eltudnánk végezni a kilencedet! Remélem, hogy a média által is sokan befognak kapcsolódni az imádságunkba! A www.magnificat.ro oldal mellett a akár a BonumTV keresztül is társunk lehetsz, a gyermekeinkkel imádkozhatsz! Hiszem, ha az eső, mely megöntözte a földet, nem tér vissza az égbe anélkül, hogy meg ne hozná a maga gyümölcsét, akkor a testvéri közösségben mondott ima is biztos, hogy megtermi az áldott békét számunkra!! Kisebb testvéri szeretettel," Csaba t.

Böjte Csaba testvér, Svájcban Flüei Szent Miklós életútját követve vezet minket végig az ima kilenceden. A kisfilmekben felidézi Flüei Szent Miklós életútját, elmélkedésekben keresi a választ a békére , és imával kéri az Isten segítségét. 

A filmek megtekintésével bármikor imádkozhatunk a békés életért.

 

Rózsafűzér Társulat a békéért - Böjte Csaba testvér felhívása 

A békéért októberben mondott kilenced után sokan kérték, hogy ne hagyjuk abba a közös imádságot!! Flüei Szent Miklós kezében mindig ott volt a rózsafüzér, ezért is, arra gondoltam, hogy egy rózsafüzér társaságot indítunk a mennyei áldott békéért!!    Szeretettel kérlek olvasd el a csatolt felhívónkat és csatlakozz az imaláncunkhoz, együtt szeretetben imádkozva hiszem, hogy erősebbek leszünk mind a gyűlölet mely erőszakkal, háborúval szét akarja tépni a világunkat!!   Hiszek az imádságos szeretet végső győzelmében, Csaba t.   http://www.magnificat.ro/portal/index.php/csaba-testvmainmenu-42/levelei-mainmenu-246/11670-rozsafuzer-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtalannyugalmazott.blog.hu/api/trackback/id/tr77989157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása